Zeytinli Rulo Tarifi

Zeytinli rulo malzemeleri

1 tatlı kaşığı toz maya

1 çay bardağı ılık su

2 su bardağı tam buğday unu

1 tutam ezilmiş kaya tuzu

1 yumurta

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1.5 su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin karışımı

3 diş sarımsak Üzeri için

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı susam

1 tatlı kaşığı pulbiber

Zeytinli rulo hazırlanışı
Zeytinli rulo: Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.

Mayayı ılık suya ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma tahtasına döküp ortasını havuz gibi açın.

Tuz, yumurta, zeytinyağı ve mayalı suyu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Sarımsakları soyup ezin. Zeytin dilimlerini ekleyip karıştırın.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Sarımsaklı zeytin dilimlerini hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo sarın.

Ruloyu una bulanmış bıçakla 1.5 parmak eninde dilimlere kesin. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın.

Yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Susam ve pulbiber serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Zeytinli rulo artık hazır, afiyet olsun. – Zeytinli Rulo Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s