Zeytinli Örgü Açma

MALZEMELER:

1 su b. süt
1 su b. su
1 çay b. zeytinyağı
1p. yaşmaya
1 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar un

İç harcı için:

Siyah zeytin
yeşil zeytin
125 gr. margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alın.suda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin. karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın akını ve unu ekleyin. tozşekeri,tuzu da ekleyip yoğurun. hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
portakal büyüklüğünde bezeler koparın. bu hamurdan 6 beze hazırlanıyor. yumuşamış margarini hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın. daha sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirin.hamurları rulo yapın. her ruloyu elinizle iyice uzatın. daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. bu şekilde de yarım saat tepside dinlendirip 200 derecede pişirin. puf puf kocaman nefis açmalar yenmeye hazır. – Zeytinli Örgü Açma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s