Zeytinli Açma Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı YONCA sıvıyağ
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tane yaş maya(42 gr.)
1 küçük kutu zeytin ezmesi
Tuz
Alırı kadar un
1 paket yumuşamış margarin
Çörek otu

YAPILIŞI:
Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C’de pişirelim. – Zeytinli Açma Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s