Tavuklu Börek Tarifi

Malzemeler:
4 çay fincanı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
Sıvıyağ, tuz
Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
1 çay fincanı,. pirinç
Tuz, karabiber
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı,. tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta, çörek otu
Tavuklu Börek Tarifi:
Öncelikle tavuk 1 tane, tavukgöğsünü yıkayıp haşlamaya bırakalım. Küçük bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirinçleri de haşlanması için ocağa alalım.
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım. Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim. Haşlanmış pirinç ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile açalım, üzerine eritilmiş tereyağını sürelim, diğer parça hamuru da alıp tekrar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine harçtan yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. – Tavuklu Börek Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s