Tava Böreği Tarifi

Malzemeler :

* 3 adet yufka,

* Yarım su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt,

* 1 adet yumurta

* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

Peynirli, kıymalı veya patatesli karışım.

Yapılışı :

Bir kasede böreğin harcını hazırlayın. (Yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatal ile iyice çırpın.)

30-32 cm. çaplı teflon tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın.

Bir yufkayı, kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacaksınız.)

Yufkanın tavaya gelen kısmını 1-2 kaşık börek harcı ile yağlayın. 2. yufkanın yarısını parçalar halinde döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç dökerek yağlayın. Peynirli veya patatesli içi döşeyin. Kalan yarım yufkayı parçalayarak döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç ile lağlayın. Tavadan dışarı sarkan parçaları düzgün bir şekilde döşeyin.

En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı yerleştirin ve tavayı ters çevirerek böreği servis tabağına alın.

Tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Kızarmayan tarafını pişirmek için, böreği servis tabağından kaydırarak tavaya yerleştirin. Kızardığında servis tabağına alın ve biraz soğuyunca da dilimleyin. – Tava Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s