Tatar Böreği Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram eritilmiş tereyağı
Alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

300 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
1 adet yumurta

Tatar Böreği yemek tarifi

Tatar böreğinin hamuru için, ilk olarak karıştırma kabına un alınır tuzu ve şekeri eklenerek karıştırılır. Daha 1 paket kuru maya alınarak suyu az az ilave edilerek karıştırılır. 1 çay bardağı sıvıyağ eklenerek hamuru yoğrulur.

Diğer taraftan iç malzemesi için; tavaya sıvıyağ alınır üzerine doğranmış soğanlar alınarak sotelenir. 300 gram kıyma ve daha önceden haşlanmış pirinç eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır. Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır.

Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Birinci hamur yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine hazırlanan harç yayılır. İkinci hamur açılarak üzerine kapatılır. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı hamurun üzerine sürülür.

Yumurta çırpılarak üzerine sürülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. – Tatar Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s