Talaş Böreği Tarifi


Gerekli olan malzemeler:
12 adet milföy hamuru
200 gr.kuzu eti
2 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
taze kekik
1 yumurta
tuz,karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
susam
çörek otu
Tarifi:
İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın. Ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin. Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek…Çoçukların sevdiği bir börektir… – Talaş Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s