Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği
Malzemeler :
Baklavalık yufka
200 gr.kıyma
5 soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz karabiber
Üzeri için: 1 yumurta
Hazırlanışı : İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin. Baklavalık yufkalardan 2şer tane üst üste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde dizin.

Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin. Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın. En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet Olsun. – Sarıyer Böreği Tarifi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s