Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tepsi Böreği

Malzemeler:
* 4 yufka
* 2 patates
* 100 gr kaşar peynir
* süt
* 2 kaşık yoğurt
* 1 yumurta
* tereyağ – zeytinyağ
* tuz – karabiber

Yapılışı:
Patatesi haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çukur bir kaba alın. Sıcakken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ, süt ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin. Bu karışımı bir güzel ezin. Başka bir kasede yoğurt, süt ve zeytinyağı çırpın. Tepsiye yaydığınız yufkaların aralarına bu yoğurt karışımını dökün. İç malzemeyi tam ortaya gelecek şekilde ayarlayın. Hazırladığınız böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 220 derecede 40 dakika kadar pişirin. Hanımlar patates kuru olduğundan yağı biraz fazla koymakta yarar var. Afiyet olsun… – Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s