Makarna Böreği Tarifi

Makarna Böreği Malzemeler

3 adet yufka
Peynir
Maydanoz
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
3 yumurta
8 yemek kaşığı yağ
1 paket fiyonk makarna

Makarna Böreği Hazırlanışı

Önce fiyonk makarnayı normal makarna gibi pişiriyoruz. Yalnız biraz fazla haşlansın. Piştikten sonra suyunu süzün. İçine koyacağınız peynir az tuzlu ise biraz makarnaya tuz ilave edin. Ayrı bir kapta peynir ve maydanozu harmanlayın. Yine başka bir kapta yoğurt, su, yağ ve yumurtayı karıştırın. Eğer yoğurt sulu ise normal su yerine yoğurdun suyunu kullanabilirsiniz. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın. İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, diğer yufkayı ortadan ikiye bölün.

Yarısını ilk yufkanın üzerine zemini örtecek şekilde yerleştirin. Sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımdan yufkanın üzerine kaşık yardımı ile gezdirin. Makarnanın yarısını tepsiye yayın. Üzerine peynir ve maydanoz karışımını yayın. Kalan makarnayı da peynirin üzerini kapatacak şekilde yayın.

Kalan yarım yufkayı makarnanın üzerini örtecek şekilde kapatın. İlk yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını içe doğru kapatın. Son yufkayı da üste koyarak kenarlarını tepsinin içine doğru gizleyin. Bıçak yardımı ile böreği dilimleyin. Kalan yoğurtlu karışımı üzerine yedirin. Sonra fırında 200 derece pişirin. Üzeri tamamen kızarınca fırından çıkarın. Afiyet olsun. – Makarna Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s