Kremalı Börek Tarifi

Malzemeler:

– 5 adet yufka
İçinin Malzemeleri:
– 350 gr. az tuzlu beyaz peynir
– 1 demet maydonoz
– 3 yumurtanın akı
– 1 çay bardağı mısırözü yağı
– tuz, karabiber
Harcı İçin:
– 2 çay bardağı süt
– 1 kutu hazır krema (200 ml.)
– 2 yemek kaşığı yoğurt
– 1 çay bardağı mısırözü yağı
– 3 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Böreğin içi için beyaz peyniri rendeleyin. Yumurta akları, mısırözü yağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Tepsiyi yağlamadan ilk yufkayı serip kenarlarını dışarı sarkıtın. Geri kalan yufkaların ikisini arasına bir şey sürmeden kenarları içeride kalacak şekilde buruşturup tepsiye yerleştirin. Üzerine peynirli için tamamını yayın. Geri kalan iki yufkayı da buruşturup yine arasına bir şey sürmeden peynirli için üzerine döşeyin. En alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatıp bastırın ve böreğinizi dilimleyin. Harcı için yumurta sarıları, yoğurt, süt, mısırözü yağı ve kremayı tel çırpıcı ile çırpın ve tamamını böreğin üzerine gezdirip en az 1 saat bekletin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirip, ılık servis yapın. – Kremalı Börek Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s