Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek İçin Gerekli Malzemeler

200 gram un
250 gram kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
200 gram yağ
Tuz
Karabiber
Kızartma için yağ
1 Kaşık salça

Böreğin Yapılışı

500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin.
Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız.
Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.

Çiğ böreğin içinin yapılışı:

Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin. – Çiğ Börek Tarifi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s