Tepsi Böreği Tarifi

Tepsi Böreği malzemeler

1 tane ekmek hamuru,
100 gram beyaz peynir,
1 çay bardağı çiçek yağı,
1 yumurta, maydanoz, dereotu, tuz.

Tepsi Böreği hazırlanışı

Hamur hafifçe açılır. Yağ döküldükten sonra yoğrulur.
Sonra, içi yağlanmış tepsiye konur. Ortası kalın’, kenarları ince olmak üzere tepsinin hacmi kadar açılır.
Beyaz peynir ufalanır. İstendiği kadar maydanoz ile dereotu doğranır. Yumurta ve tuz konulduktan sonra yoğrulur.
Bu karışım, hamurun ortasına konur. Kenarları, üstüne kapanır. Sonra, bastıra bastıra tepsiye yayılır.
Üstüne, sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.
Orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir. – Tepsi Böreği Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s