Açma Tarifi

Sevgili hanımlar evimizde en kolay ve pratik olarak yapabileceğimiz çay saatlerinin vazgeçilemez lezzetlerinden birisi olan açma tarifini anlatmaya çalışıcam sizlere uzun zamandır yapıyorum oldukca lezzetli ve pastane açması kadar lezzetli ve gibi güzel oluyor tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz..

Malzemeler

5 Su bardağı Un

2 Yumurta

1 Paket Yaş Maya

Bir tutam tuz

1 Çay Bardağı Sıvıyağ

2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Yapılışı

Unun ortasını açıyoruz mayaı önceden ılık su ile üzeirne şeker ve tuzu ilave ederek ıslatıyoruz eriyen mayayı unun ortasına döküyoruz bir çay bardağı sıvıyağı ilave ediyoruz yumurta sarılarını üzerine ayırıyoruz içine beyazını ekliyoruz daha sonra ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz sert olursa hamur açmalarımızda sert olacakdır bunu skaın unutmayın…

Hamuru yoğurdukdan sonra elimize alıyoruz cevizden biraz büyük parçalara bölüyoruz ortasını açıp içine margarin sürüyoruz elimizle ve kıvırıyoruz iyice elimizde doladıkdan sonra simit şekli veriyor ve tepsiye diziyoruz..

Tepside 15 dakika mayalandırıyoruz daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüyor çörek veya susam ile süsliyebilirsiniz 180 derce fırında pişiriyoruz evet bayanlar açmalarımız hazır herkese Afiyet Olsun… – Açma Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s