Sebzeli Tavuk Tarifi

Malzemeler:

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
2 adet tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
2 adet soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Sebzeli tavuk tarifi:

Sebzeli tavuk tarifine öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayarak başlıyoruz. Sonra tavuğu tencereye koyup üzerine yarım çay bardağı su koyarak haşlanmasını bekliyoruz. Tavuklar haşlandıktan sonra içine yarım su bardağı ayçiçeği yağını koyuyoruz. İçine yemekli doğradığımız soğanları ve biberleri atıyoruz. Onlarında tavukla beraber pişmesini bekliyoruz. En son içine domatesleri de küçük küçük doğradıktan sonra ekliyor ve karıştırıyoruz. Sebzeli tavuğumuzun üstüne tuz ve karabiber de ekleyip pişmesini bekliyoruz. Pişen sebzeli tavuğumuzu tabağa alarak yanına pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Yanına turşu ve yoğurtta koyabilirsiniz. Afiyet olsun. – Sebzeli Tavuk Tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s