Kısır Malzemeleri:
4 çay bardağı ince bulgur(çiğköftelik)
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet sarımsak
2 adet salatalık
2 adet domates
Karabiber
Kimyon
Salça
Nane
Limon
Tuz
Kısır tarifi:
Kısır malzemelerimizi tamamladıktan sonra kısır yapmaya başlayabiliriz. Öncelik geniş bir kaba ince bulguru ölçüp koyunuz. Üzerine kaynamış su döküp, yumuşamasını bekleyiniz. Üzerine kapak ya da tepsi kapatabilirsiniz. Daha sonra tavaya kuru soğanları küçük küçük doğrayınız. Soğanlar pişerken içine sarımsakları da küçük doğradıktan sonra ekleyiniz. Soğanlar hafif piştikten sonra içine 1,5 kaşık salça koyup karıştırınız. İçine yarım yemek kaşığı karabiber, nane ve kimyonu ekledikten sonra altını kapatın. İnce bulgurun içine bu sosu dökerek karıştırınız. Tuz ve limon ekleyiniz. En son olarak da domatesi, salatalığı, yeşil soğanı ve maydanozu doğradıktan sonra içine ekleyip son kez karıştırınız. Yanına marul ve turşu ekleyerek kısırı servis yapabilirsiniz. – Kısır Nasıl Yapılır?